1 vecka efter kurens slut!

Nu ska jag sammanfatta kuren, lägga in bilder från hur jag såg ut förut till hur fin hyn blivit. 
 
 
Till att börja med är jag så sjukt nöjd! Min hy är otroligt fin i jämförelse och nu har jag inte haft en finne på 2-3 månader, även runt mens. Jag har inte en pormask heller! Det visste jag faktiskt inte att även det skulle försvinna så det var ju absolut ett jätteplus. Jag har alltid haft mycket pormaskar på näsan framförallt men den är helt ren nu utan att jag pillat på ett par månader. 
 
Jag startade ju kuren med först 20mg per dag och övergick rätt snabbt till 30mg. I början gick jag regelbundet på ansiktsbehandlingar med djuprengöring var 4 vecka, där det klämdes nått så otroligt. Jag försökte verkligen att inte klämma hemma då jag inte ville få fler ärr, men på ena kinden tyvärr har jag fått lite nya ärr. 
 
Jag har bara användt naturlig hudvård som jag köpt mestadels på naturismo.com, jag har provat mig fram och köpt rätt billiga produkter, och är jättenöjd. Har även köpt en del Maria Åkerberg det senaste som är ett svenskt naturligt hudvårdsmärke med väldigt fräsha produkter. Jag har även användt naturligt schampoo och balsam samt duschcreme och lotion just för att få väck finnarna som dök upp på rygg och bröst och det har gått jättebra! Det naturliga är här för att stanna, jag kommer fortsätta med detta!
 
Att jag gjorde kuren under sommaren tror jag bara har haft positiva effekter, vad jag förstått har ju de andra i bloggar jag läst ätit kuren under höst/vinter och därför blivit mycket mer torra i hyn och mer stel i kroppen än vad jag varit. Tror att det varma vädret lindrar ryggen/lederna litegrann och fukten i luften inte torkar ut mig lika mycket. Visst jag har varit fnasig i början av kuren och kunde inte använda smink snyggt men ganska snart så fick jag balans i det och har sett ut som vanligt i hyn, lite torr på morgonen och kvällen efter en lång dag men annars fräsh hela dagen. Det har varit skönt med sommar och att hyn blir bättre och bättre, har använt solskyddsfaktor varje dag och har gått utan smink 95% senaste månaderna, vilket man annars kanske inte vill göra under vintern just för att man ser så glåmig ut i det dystra höst/vinter mörkret.
 
Efter ett par måndader ökade jag dosen ytterligare till 40mg och i slutet 50mg. Kuren var klar på 5½ månad (25 februari - 7 augusti) precis lagom innan min 25 årsdag som är i början av september. Min dröm har ju vairt att få en vacker hy innan jag får en rynkig hy haha, så detta var ju på tiden! Nu får jag förhoppningsvis 5 år av fräsh hy innan kråkfötterna kryper fram i ögonvrån. 
 
 
Jag rekomenderar verkligen att äta isotretinoin om man har väldigt mycket acne och redan provat "allt". Det är ju starka mediciner så man ska absolut inte slänga sig på det i första hand utan prova annat först, tetralysal och naturlig hudvård, äta bättre, motionera och sluta röka och allt det där. Funkar det inte så tveka inte på iso! Med en positiv inställning och ett stor hopp så tror jag kuren är enklare. Visst mina läppar har varit torra, då köpte jag en kickass läppbalsam så var den saken löst. Visst jag har haft ont i kroppen/ryggen, men ta det lungt och inse/acceptera att du inte har samma rörelseförmåga just nu och be någon hjälpa dig lyfta tungt istället, det går ju över och det handlar bara om några månader (och det kommer och går! har inte varit stel konstant ett halvår direkt!) Sen att man blir torr i ögonen och näsan, ögondroppar och nozoil så är den saken löst. Det står ju att en biverkning kan vara depression, jag tänker att det förmodligen gäller för det mesta ungdommar som redan har det tufft, men som vuxen med en positiv inställning har jag då inte känt ett uns av extra deppighet!
 
Nu efter all jädrans text kommer lite bilder istället! =D
 
 
Såhär ser jag ut nu, jag är lite fräkning och kommer aldrig få perfekt slät hudton, lite röd och känslig ibland men annars inte jättetydliga ärr förutom på vänster kind. Har lite gamla och nya ärr på hakan som är djupare, är det fortfarande väldigt synligt om ett år blir det hudslipning.


 
 
Jämför ovanstående med nedanstående, i början av kuren
 
 
 
 

perfekthy.blogg.se

En blogg jag startade när jag skulle börja äta Isotretinoin, nu är kuren slut och jag kommer förmodligen inte uppdatera särskilt ofta nu, men vi får se! Här får du se bilder under kurens gång samt lite tips på produkter.

RSS 2.0